Seppäsen omakotitalo siirtää puolet tuottamastaan energiasta sähköverkkoon

15.07.2021 | Kokemuksia

Savon Aurinkosähkö voitti 15 toimijan tarjouskilpailun ja nyt Seppäsen omakotitalo siirtää puolet tuottamastaan energiasta sähköverkkoon: “Näkyy pimeiden kuukausien sähkölaskuilla”

Pieksämäkeläinen Joni Seppänen asuu vuonna 2013 valmistuneessa omakotitalossa vaimonsa ja kolmen lapsen kanssa. Arkeen vauhtia tuo myös neljä kuukautta vanha labradorinnoutajan pentu.

– Kyseessä on kuuliainen tapaus, eikä se ole vielä päässyt tekemään tuhojaan. Poikkeuksellisen helppo kaveri. Metsästyskoiria on toki ollut aiemminkin, Seppänen sanoo.

Talon tiilikatolle asennettiin kesän alussa 16 kappaletta 360 watin paneeleita. Jo aiemmin käytössä on ollut maalämpöjärjestelmä. Nyt pieksämäkeläisperheen energiaomavaraisuus alkaa olla huippuluokkaa.

– Sähkön vuosittainen kokonaiskulutus on ollut 15 000 kilowattitunnin luokkaa, mikä varmaan kasvaa samalla kuin lapsetkin.

Hinnat alas, tehot ja takuut ylös

Ensimmäisen kerran Seppänen sanoo pohtineensa aurinkosähköratkaisua jo 5–6 vuotta sitten. Nyt ajankohta tuntui oikeammalta järkisyistä. Seppänen laskee, että aiemmin vastaavan määrän energiaa tuotttavan järjestelmän hinta on ollut kaksinkertainen.

– Viimeisen vuoden aikana järjestelmien hinnat ovat tulleet alaspäin samaan aikaan kuin tehot ja takuuajat ovat kasvaneet.

Savon Aurinkosähkö valikoitui Seppänen aurinkosähkötoimittajaksi tarjouskilpailusta, johon osallistui 15 toimijaa.

– He laskivat paneelien määrän järkevästi meidän talon kulutuksen mukaan. Tämä järjestelmä on karvan verran ylimitoitettu, jotta se kattaa paremmin tulevaisuuden kulutusta tai sähköauton latausta.

Seppäsen talon tiilikatolle asennettiin kesän alussa 16 kappaletta 360 watin paneeleita.

Pyykkikone päälle kun paistaa

Kodin sähkönkäyttörutiinit ovat Seppäsen mukaan muuttuneet hieman samalla, kun paneelien tuotantoa on päässyt seuraamaan kännykkäsovelluksen avulla.

– Iso sähkösyöppö kuten pyykkikone kannattaa laittaa päälle vaikka yhdentoista aikaan, kun sähkön tuotanto alkaa olla voimakkaampaa.

Aurinkoisina päivinä järjestelmän tuotannosta noin puolet menee myyntiin sähköyhtiölle. Kesän ylijäämätuotanto näkyy isoina hyvityksinä pimepimpien talvikuukausien sähkölaskuilla.

– Positiivinen yllätys on ollut se, että sähköä syntyy pilvisempinäkin päivinä.

Yhteistyö Savon Aurinkosähkön kanssa toimi Seppäsen mukaan mallikkaasti.

– Asioimme saman henkilön kanssa koko ajan ja tarjous tuli sovitusti vuorokauden sisään. Firman kanssa aikataulut piti ja tästä annoinkin asennuksen yhteydessä kehut.


Haluatko, että laskemme teidänkin taloon sopivan aurinkosähköjärjestelmän ja annamme tarjouksen toteutuksesta? Ota yhteyttä klikkaamalla tästä tai soittamalla suoraan 040 641 9111